Epres, mákos paleo muffin recept

Paleo muffin

Paleo muffin

A paleo étrendtől nem kell megijedni. Lehet, hogy először ridegnek tűnik, de igencsak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek az édességek is. A hagyományos muffin recept összetevőit nagyon ügyesen lehet paleo alapanyagokra cserélni, így az eredmény nemcsak finomabb lesz, de egészségesebb is. Az epres, mákos paleo muffin az egyik legjobb próbálkozás, elkészíteni nagyon egyszerű. Liszt helyett használjunk darált mákot. Adjunk hozzá cukor helyett nyírfacukrot. Friss eperrel sokkal finomabb lesz a paleo muffin. Tojást semmiképpen se hagyjuk ki a receptből. Adjunk hozzá szódabikarbónát és sütőport, így lesz nagyon könnyű sütemény. A paleo muffin étcsokoládéval vagy magas kakaótartalommal rendelkező csokoládéval is meg lehet bolondítani. A csokit mindig vajjal vagy olívaolajjal olvasszuk fel. A paleo muffin sokkal jobban tart és természetesen mutat is, ha muffin sütő papírformába helyezzük. Fél órán át kell sütni, közepes hőmérsékleten. A paleo muffint díszíteni félbevágott eperrel is lehet.